Select your language : Nederlands  Deutsch
Verkoop : 033 457 33 44

Helpdesk : 0900 10 10 125 (€ 0,70 p/m)
E-mail : helpdesk@interword.nl
Skip Navigation Links
Home
InterWord
Modules
Websjablonen
Prijzen
Veelgestelde vragen
Contact

Vragen over het gebruik van InterWord

 

Beginnen met InterWord? 1

Een module aan een pagina toevoegen? 1

Een pagina herstellen? 2

Een hyperlink maken? 2

Mijn website optimaliseren voor zoekmachines? 3

 

 

Beginnen met InterWord?


InterWord wordt geïnstalleerd als een plug-in van Microsoft Word. U hoeft hier zelf niets meer aan te doen. Vanaf Word 2007 is de keuze “InterWord” opgenomen in het lint.

 

 

 

Een klik op het logo van InterWord (dat in eerdere versies van Word direct zichtbaar is), brengt u naar het inlogscherm. Door u aan te melden met de bij u bekende gebruikersnaam en wachtwoord, krijgt u toegang tot het interfacescherm van InterWord.

Wanneer u zich de eerste keer aanmeldt bij InterWord, heeft u alle rechten (applicatiebeheerder). Dat is nodig om InterWord voor verder gebruik in te kunnen richten. U kunt nu de volgende stappen volgen:

 

1)     Kies de optie “Navigatiemenu”.

a)     Maak de door u gewenste hoofdmenu keuzes aan. Dit doet u door bovenin het rechterscherm op “Hoofdmenu toevoegen” te klikken.

b)     Haal eventueel het vinkje voor de hoofdmenu keuzes die u niet zichtbaar wilt hebben weg.

c)      Zet de hoofdmenu keuzes met de pijltjes op de volgorde zoals u dit wilt.

d)     Maak de gewenste submenu keuzes aan door bij de betreffende hoofdmenu keuze “Nieuw Submenu” aan te klikken.

e)     Geef de submenu omschrijving in en sla op.

f)      U kunt nu ook de submenu keuzes op de juiste volgorde zetten.

 

2)     Kies eventueel de optie “Gebruikers”, als u meerdere gebruikers aan wilt maken.

a)     Klik op het icoontje met het groene plusje, bovenin het scherm.

b)     Vul de gegevens van de gebruiker in en bepaal welke pagina’s door deze gebruiker bewerkt mogen worden.

c)      Sla de gegevens op. Er wordt nu automatisch een e-mail verzonden naar de nieuwe gebruiker waar zijn/haar gebruikersnaam en wachtwoord in staan.

 

3)     Kies eventueel de optie “Paginabeheer”, als u modules aan bepaalde webpagina’s toe wilt voegen.

a)     Zie “Het fotoboek of een andere module aan een pagina toevoegen”.

 

Na deze eenvoudige handelingen bent u gereed om uw webpagina’s met behulp van InterWord te bewerken.

 

4)     Onder “Mijn pagina’s” ziet u alle menukeuzes staan die u zojuist aangemaakt heeft. U kiest de pagina die u wilt aanpassen, waarna u aan de rechterzijde o.a. de optie “Pagina bewerken” ziet verschijnen.

 

Kies deze optie. De pagina wordt geopend in Microsoft Word en u kunt de pagina direct vormgeven zoals u dit wilt. Als u klaar bent, klikt u weer op het InterWord logo bovenin de Microsoft blak. U krijgt nu de vraag of u de pagina wilt publiceren. Dat wilt u uiteraard, dus kiest u voor “Ja”. Wacht tot het interface scherm weer terug is (kan even duren) en controleer het resultaat op uw webpagina.

 

Voor meer informatie kunt u de uitgebreide handleiding raadplegen.

 

 

Een module aan een pagina toevoegen?

 

·         Kies in het menu linksboven voor “Paginabeheer”.

·         In het scherm rechts ziet u nu alle pagina’s vermeld staan die op uw website   staan.

·         Kies de bewuste pagina middels “Selecteren”.

·         Helemaal onderaan ziet u dat InterWord de naam van de “Pagina” en eventueel de “Pagina Titel” heeft ingevuld.

·         Klik nu in het vakje voor de module die u op deze pagina wilt activeren en klik op de knop “opslaan”.

·         Onderaan de pagina verschijnt de tekst “Pagina met succes bijgewerkt”.

·         Vanaf nu heeft u de mogelijkheid om op deze pagina foto’s toe te voegen of te verwijderen.

 

 

 

Een pagina herstellen?

 

Indien u terug wilt grijpen op een reeds eerder gepubliceerde pagina, kunt u dat via InterWord op eenvoudige wijze realiseren.

·         Kies onder “Mijn Pagina’s” de webpagina die u terug wilt plaatsen.

·         Kies de optie “Pagina herstellen”.

·         Kies de versie die u wilt herstellen en bevestig.

·         De gewenste pagina in nu teruggezet.

 

 

 

Een hyperlink maken?

 

Dit is een voorbeeld van een kort stukje tekst met een hyperlink.

De hyperlink is gelegd op het woord InterWord; Als men op deze hyperlink klikt, wordt de website van InterWord geopend.

 

Hoe kan ik een hyperlink plaatsen?

U selecteert met de rechtermuisknop de tekst waar u een hyperlink aan wilt koppelen. In bovenstaand voorbeeld is dat het woord “InterWord”. U kiest vervolgens voor de keuze “Hyperlink”. U ziet dan onderstaand (of een vergelijkbaar) scherm.

 

Screen102.JPG

 

Onderin het scherm ziet u een vak met de titel “Adres”. Hier vult u de pagina in waar de hyperlink naar toe moet gaan. In dit geval is dat dus http://www.interword.nl.

Het eenvoudigste is om de pagina te openen in uw browser en het adres wat boven in de navigatiebalk staat te kopiëren en te plakken in het veld “Adres”.

 

Nu klikt u op de knop “Doelframe”. Hiermee geeft u aan hoe de pagina middels de hyperlink geopend moet worden.

 

Screen103.JPG

 

De keuze “hele pagina” gebruikt u wanneer u de nieuwe pagina binnen uw eigen website wilt openen. Met andere woorden, met deze hyperlink navigeert u direct naar een andere pagina binnen uw eigen website.

 

De keuze “Nieuw venster” gebruikt u wanneer u naast uw eigen website met de hyperlink een andere, externe website wilt openen. Het voordeel hiervan is dat wanneer de externe website gesloten wordt, uw eigen website nog open staat en men dus verder kan gaan vanaf het punt waar men op dat moment gebleven was.

 

De andere keuzes bij het instellen van het doelframe gebruikt u niet in combinatie met InterWord.

 

 

Mijn website optimaliseren voor zoekmachines?

 

Op het internet is al heel veel geschreven over het optimaliseren van uw website voor zoekmachines zoals Google, Yahoo! En Ilse. In het kort leggen wij u hier uit waar het om gaat en hoe u uw website in combinatie met InterWord voor deze zoekmachines kunt optimaliseren.

 

Hoe werkt een zoekmachine?

U gaat naar een zoekmachine zoals Google en tikt hier uw zoekopdracht in. U ziet direct een lijst verschijnen van websites die aan uw criteria voldoen. Hoe kan dat?

24 Uur per dag zijn er zoekrobots actief op zoek naar websites, waarbij de zaken die de ‘bots’ interessant vinden opgeslagen worden op een groot netwerk van computers. In feite wordt er dus een soort kopie van de gevonden pagina gemaakt en in een handige structuur voor de zoekmachine opgeslagen. Op die manier kunnen er dus razendsnel zoekresultaten gegenereerd worden.

De kopie bevat alleen elementen die de ‘bots’ interessant vinden, waarbij aangetekend is dat bepaalde zaken, zoals een tekst die als een afbeelding opgeslagen is, helemaal niet gelezen kunnen worden. Nu is dus de truc om op uw webpagina’s vermeldingen te maken, waarvan we weten dat die opgepikt gaan worden door de zoekrobots. In InterWord doen we dit als volgt:

 

Wanneer u een webpagina gaat bewerken in ‘Mijn pagina’s’, ziet u een knop ‘Zoekmachine instellingen’. Per webpagina kunt u hier als volgt de optimalisatie bewerkstelligen.

 

Titel

De titel is een optimale omschrijving van de gekozen menukeuze. Stel u heeft een menukeuze “prijzen”, dan zou in de titel kunnen staan “prijzen van product InterWord”. De zoekmachines waarderen het dat er in de titel meer staat dan alleen een gekozen pagina. De meeste zoekmachines zullen echter alleen de eerste 70 tekens van de titel lezen. U hoeft deze dus niet langer te maken.

 

Sleutelwoorden

Sleutelwoorden verwijzen naar teksten  waarop u gevonden wilt worden. Naast tekst uit de pagina zelf kunt u hier dus ook andere zoektermen opnemen.  Zorg er echter altijd voor dat deze zoektermen relevant zijn voor uw website!

Als voorbeeld nemen we een pagina van InterWord. InterWord heeft niets te maken met ‘gebruikte auto’s’, echter, door diverse automerken als zoektermen op te nemen denken we wel lekker vaak gevonden te worden.  Google is echter slim en herkent dit als zijnde frauduleus. Uw website wordt vervolgens genegeerd. Dat het iedereen kan overkomen heeft recentelijk Mercedes aangetoond. Mercedes werd door oneigenlijke optimalisatie 3 maanden lang genegeerd door Google.

 

Omschrijving

De zoekmachine geeft onder de gevonden websites in uw beeldscherm een korte omschrijving weer. Dat kan deze tekst zijn, als de zoekmachine deze tekst relevant genoeg vindt.

 

URL

Standaard staat in uw webbrowser het adres van de betreffende pagina, bijv. http://www.interword.nl. Om beter gevonden te kunnen worden, kunt u dit adres uitbreiden met relevante informatie zoals in dit voorbeeld http://www.interword.nl/het beste csm systeem.

 

Wijzigingsfrequentie

Advies aan de zoekmachine hoe vaak de pagina opnieuw geïndexeerd moet worden. Zorg er wel voor dat u de pagina ook inderdaad binnen de wijzigingsfrequentie wijzigt. Als u aangeeft dat de ‘bots’ iedere dag langs moeten komen, en u voert langere tijd geen wijzigingen door, zullen deze ‘bots’ op een gegeven moment afhaken en uw website overslaan.

 

 

Uiteraard is de ‘gewone’ inhoud van uw pagina’s net zo belangrijk. Zorg er dus altijd voor dat uw webpagina’s een goed beeld geven van wat u wilt beschrijven en dat het beschrevene altijd actueel is.

 

 Wat onze klanten zeggen...
“In ons eerste gesprek leek het me zo makkelijk, dat het bijna niet mogelijk was… Hier hadden we tijden naar gezocht! Nu we er mee werken blijkt alles nog eenvoudiger… We kunnen alles zelf aanpassen en veranderen met het simpele gebruik van Word. Super dus!”

Nadine en Mike Veeneman
Restaurant de Buurman

http://www.restaurantdebuurman.nl

Powered by InterWord